Mitä ovat silkkikasvit ja millaisiin tiloihin ne sopivat?

Kehitys on vienyt eteenpäin myös silkkikasvien eli tekokasvien tarjontaa. Luwasan tarjoamat silkkikasvit erottaa elävistä kasveista monesti vain hyvin läheltä tarkastelemalla, ja niitä on saatavana laajana valikoimana.

Eläväisen ulkonäkönsä vuoksi yleisimmin kuultu kysymys silkkikasvien toimitusten yhteydessä onkin ”eikös me tilattukaan tekokasveja?”

Farougessa tunnelmavalaistus ja tilan muokkautuvuuden tarve vaikuttivat silkkikasvien valintaan.

Silkkikasvit ovat helppo valinta tiloihin, joissa kasvuolosuhteet ovat hankalat aidoille kasveille.

Tällaisia ovat esimerkiksi tunnelmavalaistut ravintolat, vaihtelevan käyttöasteen toimistot, ostoskeskukset sekä tilat, joissa vihersisustuksella todella halutaan leikkiä, mutta katonrajaan on hankala kiivetä kuukausittaista huoltoa suorittamaan.

Tutustu esimerkiksi asiakasyrityksemme Farougen silkkikasveilla toteutettuun vihersisustusprojektiin tässä artikkelissa:

Farougessa sykkii elämä – silkkikasvit iltaravintolan tunnelmanluojina

Farougessa myös silkkikasvien ruukut ovat osa brändi-ilmettä.

Liikuntakeskus Pajulahdessa uima-altaalla olosuhde on ympäri vuorokauden kostea ja lämmin ja tilassa on erityisiä siisteysvaatimuksia. Ratkaisuksi valikoituivat laadukkaat silkkikasvi-istutukset.

Silkkikasvit Liikuntakeskus Pajulahden uima-altaalla.

Liikuntakeskus Pajulahden uima-altaalle luotiin raikas ilme veikeillä silkkikasvi-istutuksilla.

Silkkikasveja Liikuntakeskus Pajulahden uima-altaalla.

Tekokasvit lisäävät mielen hyvinvointia samalla tavalla kuin elävätkin kasvit

Luonto karkaa kaupunkimaisemissa yhä kauemmas ihmisistä. Ilmiö on jo pitkään nostanut esiin kysymyksiä siitä, miten etääntyvä luontosuhde vaikuttaa mielenterveyteemme.

Tutkimus on osoittanut, että metsässä on hyvä olla. Siellä verenpaine, pulssi sekä kortisolitaso laskevat, ja samoin tekee nyky-ympäristölle ominainen suunnatun tarkkaavaisuuden tarve.

Tutkimus on osoittanut myös, että samoja hyvinvointivaikutuksia voidaan tuoda sisätiloihin viherkasvien avulla.

Hyvinvointivaikutukset eivät kuitenkaan ole sidottu kasvin elävyyteen. Mielemme ei erota, mikä on aitoa ja mikä luonnon imitointia. Aidon näköisillä tekokasveilla voi siis myös rakentaa stressistä palauttavan, rauhoittavan visuaalisen ympäristön tilankäyttäjien hyvinvointia tukemaan. Näin tehtiin myös Kauppakeskus Trio:ssa, jossa silkkikasveilla tuotiin asiakkaiden virkistysalueille kestävää vihreää. 

Lue lisää vihersisustuksen hyvinvointivaikutuksista tässä artikkelissa:

Viherkasvit ja stressi – palaudu paremmin vihersisustuksen avulla

Kauppakeskus Trioon haluttiin tuoda kestävää vihreyttä asiakkaiden oleskelu- ja levähdysalueille.

 

Silkkikasvit mahdollistavat leikkimisen ja uniikit vihersisustusratkaisut

Mitäpä jos toimitilasi keskellä kasvaisi valtava, kukoistava puu? Tai aulassa asiakkaitasi vastaanottaisi punaisista ruusuista rakennettu seinä?

Silkkikasvit eivät vähästä säikähdä. Ne eivät mene rikki tai pudota lehtiään tiukemmassakaan väännössä – niistä voi siis kirjaimellisesti rakentaa sellaisia viherkokonaisuuksia, joihin elävät serkkunsa eivät taivu. Silkkikasveja saa myös palosuojattuna. 

 

Keskuskadun Deliberissä silkkikasvit koristavat myös katonrajaa.

Keskuskadun Deliberissä silkkikasvit koristavat myös katonrajaa.

Kauppakorkeakoulu Hankenin tiloissa opiskelijoita ilahduttaa tuuhea silkkinen pampaheinäistutus.

Ja mitä uniikimpi kokonaisuus, sitä paremmin se jää mieleen synnyttäen positiivisia assosiaatioita tilaa ja siellä vierailua kohtaan.

Silkkikasveista rakennettuja ”lavasteita” voi myös hyötykäyttää esimerkiksi erilaisten tilaisuuksien, kuten juhlien, messujen tai festareiden, somistuksessa – niin sisällä kuin ulkotiloissakin.

Silkkiruususeinä on suosittu sometuksen kohde tapahtumissa.

Silkkiruususeinä on suosittu sometuksen kohde tapahtumissa. Kuva: Henni Hyvärinen

Silkkikasveille on tarjolla laaja, brändin ilmettä tukeva ruukkuvalikoima, ja silkeistä voi rakentaa myös viherseiniä. Ja kuten eläviä viherkasveja, myös silkkikasveja voi hankkia leasing-sopimuksella.

Luwasa tarjoaa myös silkkikasvien huoltopalvelua. Huollossa kasvit puhdistetaan ja taivutellaan, ja kasvualusta putsataan, samalla tarkistaen kaipaako jokin kasvi vaihtoa kokonaan uuteen.

Huoltokertojen määrä vaihtelee tilankäytön mukaan. Vähäisen liikenteen toimistoissa huollon voi toteuttaa kerran vuodessa, erittäin vilkkaissa ostoskeskuksissa se voi olla tarpeellinen parin kuukauden välein.

Red Carpet festareille silkkikasveista rakennettu ruususeinä.

Red Carpet festareilla yleisö pääsi kuvauttamaan itsensä valtavan ruusuista rakennetun seinän edessä.

Silkkikasvit ovat hyvin pitkäikäinen sijoitus, ja niiden käytössä vain mielikuvitus on rajana.

Mitä sinä rakentaisit silkkikasveista? Tilaa ilmainen suunnittelukäynti niin sparraillaan ideoista toteutuksia!

Vihersisustus Luwasa – mukana luomassa inspiroivia tiloja, joissa ihmisen on hyvä olla. Tilaa ilmainen suunnittelukäynti täältä.