Luwasan tarina

Perheyrityksemme juuret kasvavat rakkaudessa luontoon ja sen ihmeisiin.

Sukupolvelta toiselle – luonnollisesti

Kaikki alkoi luonnosta. Sen miljoonista muodoista, väreistä, tuoksuista ja tunnuista. Metsä kaartui uteliaan suunnistajan ympärille, sulki sisäänsä. Paljasti kuitenkin yksityiskohtansa vasta, kun niitä pysähtyi rauhassa tarkastelemaan.

Yli 50 vuotta sitten metsässä kulki isä-Nieminen. Kompassi kädessään juoksi rastilta toiselle, ajatustensa laitamilla pieni kolkutus. Se kehotti katsomaan ympärilleen – imemään sisäänsä tietoa luonnosta. Kehotti pohtimaan, kuinka metsän rauhan saisi vietyä mukanaan sisätiloihin. Näissä ajatuksissa luki kompassista uuden suunnan, ja löysi metsästä tiensä kasvihuoneiden uumeniin.

Paljon mahtui vuosiin matkalla. Tuhansia kimppuja tulppaaneja ja ruusuja, tilauskirjausten parissa vietettyjä jouluja, kolme kasvihuoneiden käytävillä kirmaavaa tytärtä. Tuli aika, kun kukkakimppujen sijaan keskityttiin vihersisustussuunnitteluun, ja vesiviljelymenetelmässä kasvettiin alan markkinajohtajiksi.

Tuli hiljaisia vuosia laman myötä, tuli kiireisiä vuosia asiantuntijuuden kasvun myötä, tuli digi ja uudet trendit silkkikasveineen ja sammaltauluineen. Tuli aika, jolloin tyttäret totesivat, että laskimella voit töitä tehdä, mutta rakennustelineet saat jo unohtaa.

Ja tuli aika, kun kymmeniä vuosia isänsä jälkeen metsään pysähtyi tytär-Nieminen. Kartta kädessä, suuntaansa punniten pohti, että elämäntehtävänsä voisi sittenkin löytää luonnon ääreltä. Suoristi karttansa ja suunnisti metsästä takaisin lapsuudesta tuttuihin viherkasvivarastoihin. Siellä laittoi päähänsä toimarin hatun, ja alkoi istuttamaan yhteen vanhaa ja uutta.

Meille on tärkeää

Välittämisen kulttuuri

Pieni tiimimme pitää yhtä. Ja pitämällä toisistamme huolta, huolehdimme paremmin myös sinusta.

Meillä toimitusjohtaja tietää tilausten yhteyshenkilöiden nimet, myynnin tyypit muistavat tilausten yksityiskohdat vuosien takaa, ja kasvihuoltajat vaihtavat “kolmoskerroksen lyyraviikunan” kuulumisia kahvipöydässä.

Meillä asioista keskustellaan avoimesti, ja saman lämpimän avoimuuden tuomme myös osaksi asiakassuhteitamme. Me välitämme, ja annamme sen näkyä.

Hyvinvoinnista huolehtiminen

Tutkimme, testaamme ja kehitymme jatkuvasti siinä, mitä teemme, koska uskomme kasvien hyvinvointivaikutuksiin.

Ihmisaivot kaipaavat luonnon rauhaa, kaupungissakin.

Vihersisustuksen avulla voimme luoda eläviä tiloja myös urbaaniin ympäristöön. Ja vesiviljelymenetelmän avulla voimme tehdä sen puhtaan allergiaystävällisesti.

Vihreä taide

Trendit vaihtuvat, tyylit muuttuvat, ja valikoima kehittyy jatkuvasti. Ja me kehitymme niiden mukana.

Näemme viherkasvit arjen käyttötaiteena. Erilaisia muotoja ja värejä yhdistelemällä luomme katseenvangitsijoita, erilaisia tunnelmia, pehmeyttä ja kujeilevuutta.

Kasvit eivät luonnossa kangistu kaavoihin. Annamme niiden luonteen näkyä myös sisätiloissa. Näin luodaan ympäristöön eloisuutta, joka kannustaa saavuttamaan tavoitteita – niitä villeimpiäkin.

Vastuullisuus

Luwasan tiimiläisillä on kaikilla kiinteä suhde luontoon – yksi suunnistaa, toinen kalastaa, kolmas hoitaa työn ohella valtavaa kotipuutarhaa.

Meille ympäristövastuu on siis myös tärkeä arvo niin työssä kuin arjessa.

Toimarimme Outi Niemisen ajatuksiin pienyrityksen vastuullisuudesta voit tutustua täällä.

Minkälaisen tunnelman sinä haluaisit tilaasi luoda?

Viherkasvit ovat arjen käyttötaidetta. Ne ovat myös tärkeä osa hyvinvointia tukevia tilaratkaisuja. Ne tulevat kaikissa muodoissa ja monen kokoisena – ne leikittelevät, rauhoittavat, inspiroivat ja auttavat keskittymään. Kerro meille tyylisi ja tavoitteesi, ja me kerromme, mitkä kasvit niitä tukevat parhaiten.

Tilaa suunnittelukäynti