Referenssit

Rastor-instituutti

Kohde

Rastor-instituutti kehittää valtakunnallisesti yksilö- ja yritysasiakkaidensa osaamista sekä tarjoaa ura- ja työllistämisen palveluita. Näyttävän värikkäissä toimitiloissa Espoon Tapiolassa on tilaa 400 opiskelijalle työntekijöiden lisäksi. Lue lisää yhteistyöstämme Rastor-instituutin kanssa täältä.

Haettu tyyli

Luonnonläheinen, runsas ja yhteisöllinen, graafinen ja tehokkuuteen kannustava

Toteutus

Rastor-instituutin suuria avoimia tiloja haluttiin lohkoa tunnelmaltaan erilaisiin vyöhykkeisiin. Niinpä kasveja tuotiin huoneisiin paljon – istutukset ovat runsaita, ja kuitenkin sulautuvat osaksi sisustusta.

Puita ja lehteviä kasveja, kuten jättiliuska-araliaa, peikonlehtiä ja erilaisia vehkoja sijoiteltiin lattiaistutusten lisäksi pöytien sisälle, sohvien taakse ja seinille. Kasvilaatikoihin teetettiin erikoispidikkeet ja ne sävytettiin muuhun värimaailmaan sopiviksi. Lisäksi köynnöskasveja sijoiteltiin vihreisiin ritiläaltaisiin, joissa ne saavat rauhassa kasvaa eläviksi tilanjakajiksi.

Asiakkaan terveiset

”Vihersisustusprojekti toteutettiin vuonna 2018 uusien tilojemme sisustuksen yhteydessä, ja Luwasa on siitä lähtien myös huoltanut kasvimme. Vihersisustus on tärkeä osa toimitilojemme viihtyisyyttä ja visuaalisuutta. Vaikka kasveja on paljon, ne eivät ole sisustuksen pääroolissa – jos ne kuitenkin vietäisiin pois, sillä olisi valtava vaikutus tilan tunnelmaan. Ilman kasveja näinkin upeat tilat tuntuisivat alastomilta.

Varsinkin alussa kysyttävää oli paljon, ja Luwasan suunnittelijoilta ja huoltajilta olemme saaneet paljon vinkkejä ja neuvoja kasviemme hyvinvoinnin tukemiseksi esimerkiksi valaistuksen suhteen. Nyt homma jo rullaa omalla painollaan, ja olemme olleet vaikuttuneita siitä, kuinka huomioonottavia kuukausittain vierailevat kasvihuoltajat ovat olleet. Ensinnäkin on mukavaa, että paikalle saapuvat aina samat tutut kasvot. Kastelukannuistaan ja kärryistään huolimatta heidän työskentelyään tuskin huomaa, ja pienillä käytännön toimilla ja joustavuudella he sujuvoittavat niin siivoojiemme kuin aulapalvelunkin työtä. Hyvin tyytyväisiä olemme siis olleet, ja yhteistyö jatkuu.”

Eija Huttunen – Johdon assistentti
Rastor-instituutin kotisivut