Referenssit

Marski by Scandic

Kohde

Jo vuodesta 1962 Helsingin Mannerheimintiellä toiminut Marski by Scandic (ent. Hotelli Marski) läpikävi täydellisen remontin vuosina 2018–2019. Uuden tyylin myötä osaksi tilasuunnittelua tuotiin myös näyttävä vihersisustus. Lue lisää Marskin uudesta lookista täällä.

Haettu tyyli

Suomalaisuus, twistillä.

Toteutus

Marski by Scandicin brändissä on vahvasti esillä suomalaisuus. Tilojen luonnosta poimittuun, kullalla korostettuun värimaailmaan luotiin siis vehreyttä myös suurilehtisillä viherkasveilla, joiden rinnalle tuotiin runsaasti Suomen metsistä muistuttavia monimuotoisia huonekuusia.

Sisäänkäynnin ja terassialueen ympärille on rakennettu näyttävä viheralue, jossa istutukset vaihtelevat kausien mukaan männyistä korkeisiin tuijiin ja orvokeista kanerviin.

Suomalainen suhde metsiin haluttiin tuoda esiin myös vihersisustuksen ruukkujen valinnassa. Havut kasvavat valtavissa kivijäljitelmäruukuissa, jotka tuovat mieleen, katsojasta riippuen, suomalaisen rantakallion – tai betonin. Kasviasetelmat kertovat siis omaa tarinaansa siitä, kuinka keskellä betoniviidakkoakin suomalainen kaipaa ympärilleen metsää. Ja kuinka luonto on kaupungissakin lähellä meitä.

Asiakkaan terveiset

”Luwasan kanssa yhteistyö alkoi kilpailutuksen kautta – haimme kumppania, joka pystyy toimittamaan tarvitsemamme, ja jonka arvomaailma on linjassa omamme kanssa. Esimerkiksi kestävällä kehityksellä oli suuri rooli tässä valinnassa.

Hotellinjohtajan näkökulmasta ”no news is good news”. Toisin sanoen yhteistyö on sujunut hienosti, koska minun ei ole tarvinnut siihen puuttua. Luwasalaiset ovat olleet aina ystävällisiä ja iloisia paikalle saapuessaan – he ovat meidän näköisiä ihmisiä. Tarjoavat ideoita ja vinkkejä kasvien suhteen, ja pitävät vihersisustuksemme näyttävänä vuodesta toiseen.”

Jouko Puranen
Hotellinjohtaja

 

”Meillä on valtava määrä viherkasveja, ja se tuo tiloihin luksusta – ja samalla kodinomaisuutta. Erityishuolenpitoa kaipaavien kasvien osalta toiminta on aina ollut ripeää Luwasan puolelta. Tarvittaessa kasvit vaihdetaan uusiin nopeasti, ja kaikkiin viesteihin reagoidaan muutenkin viipymättä. Yhteistyö on sujunut hyvin, olemme tyytyväisiä.”

Maarit Kuronen
Executive Housekeeper
Marski by Scandicin kotisivut