Unity Technologies Finlandin viherviidakko

 

Oletko jo lukenut viimeisimmän Prointerior-lehden? Jos et, niin nyt kannattaa tutustua – nimittäin lehdessä on muiden mielenkiintoisten juttujen lisäksi myös erityisesti vihreyttä pursuava aukeama Unity Technologies Finlandin toimistosta, jonne toteutimme viherviidakon henkilöstöä ilahduttamaan.

Unityn Helsingin keskustan suuret toimistotilat laajenivat projektissa entisestään. Tilan sisustusarkkitehtina toimi Rune & Berg Design ja Luwasan suunnittelutiimiä johti vihersisustussuunnittelija Kati Kilpeläinen. Työntekijät olivat toivoneet tiloihin jo pitkään lisää viherkasveja, joten runsas vihersisustus työviihtyvyyttä lisäämään oli suunnitelmissa tiiviisti mukana projektin alusta alkaen.

Unity Technologies Finland
Unity Technologies Finland
Unity Technologies Finland
Unity Technologies Finland

Vihersisustukselta toivottiin runsautta, kuitenkin selkeällä ja ajattomalla tavalla. Näiden toiveiden perusteella suunnittelimme istutukset ja kasvivalinnat luomaan halutun ilmeen. Aulatilojen näyttävyyden varmistimme luomalla niihin suuret viherseinä- ja sammalseinäkokonaisuudet.

Unity Technologies Finland
Unity Technologies Finland

Täytyy sanoa, että lopputuloksesta tuli todella hieno – voit käydä lukemassa Prointeriorin jutun kokonaisuudessaan täältä (sivut 28-29). Lisää upeita kuvia kohteesta löydät referenssisivuiltamme.

Bob the Robot muutti vanhaan Leipätehtaaseen

 

Pääsimme suunnittelemaan mainostoimisto Bob the Robotin vihersisustuksen toimiston brändiin istuvaksi aikaisemman tilauudistuksen yhteydessä vuonna 2016 Helsingin Kasarmitorilla, ja huoltotiimimme on siitä lähtien huolehtinut yrityksen kasvien hyvinvoinnista ja näyttävyydestä. Bob the Robotilla oli tänä keväänä edessään muutto uusiin toimitiloihin vanhaan Leipätehtaaseen Helsingin Kalliossa ja olimme erittäin iloisia siitä, että pääsimme jälleen mukaan tekemään tiloista viihtyisiä ja näyttäviä.

Vihersisustus Bob the Robot
Vihersisustus Bob the Robot
Vihersisustus Bob the Robot
Vihersisustus Bob the Robot

Vanha Leipätehdas kävi läpi mittavan muodonmuutoksen, jonka laati äskettäin vuoden sisustusarkkitehdiksi valittu Studio Joanna Laajisto ja vihersisustusta mietittiin ja työstettiin yhdessä asiakkaan, Joannan ja meidän kesken. Upeaan loftmaiseen tilaan vihreäksi valikoitui näyttäviä lattiaistutuksia ja monimetrisiä puita, sekä tilanjakajien ja hyllyjen päällä rouheissa terrakottaruukuissa viihtyviä kasveja. Toimitilojen valaistusolosuhteet aiheuttivat hieman mietintää kasvivalintojen suhteen, mutta yhdessä saimme koottua kokonaisuuden, jossa suunnitelmat, asiakkaan toiveet ja kasvien hyvinvointi kohtaavat ihanalla tavalla.

Vihersisustus Bob the Robot
Vihersisustus Bob the Robot

Erityisen ihastuneita olemme toimitilan värimaailmaan, jossa voimakkaat ja rauhoittavat sävyt sekä tekstuurit vaihtelevat erittäin onnistuneesti ja Leipätehtaan industrial-henkeä on säilytetty juuri sopivalla tavalla. Onnea siis Bob the Robotit aivan mahtavan upeasta, viimeistellystä ja viihtyisästä toimitilasta, ja kiitos siitä, että saimme olla mukana projektissa!

Kurkkaa kohteen kaikki kuvat täältä.

Kiitos Habitare Pro ja messuvieraat

 

Kolmipäiväinen Habitare Pro -tapahtuma, jossa olimme näytteilleasettajana, järjestettiin muutama viikko sitten ja mielestämme tapahtuma oli erittäin onnistunut.

Esiintyjät aiheineen olivat vaihtelevia ja mielenkiintoisia. Puhujia esityksiin ja paneeleihin oli saatu monilta eri aloilta ja eri näkökulmat innostivat meitä miettimään tilaratkaisuja, rakentamista ja viihtyvyyttä uusin silmin. Varsinkin luontonäkökulman korostuminen puhuttaessa arkkitehtuurista ja sisustuksesta oli ilahduttavaa ja luonnollisesti mielestämme tapahtuman parhaita anteja. Habitaressa huomasi selvästi vihersisustusbuumin ottaneen vallan messupisteilläkin, sillä melkein jokaisella näytteilleasettajalla oli jotain ihanan vehreää piristämässä pisteitä.

Lisäksi oli mahtavaa päästä keskustelemaan kaikkien teidän osastollamme poikenneiden kanssa, ja toivottavasti saitte meiltä uusia ideoita ja ajatuksia suunnittelutyöhön. Ainakin me saimme teiltä intoa, energiaa ja inspiraatiota – kiitos!

Suoritimme myös messuarvontamme, lahjakortin ravintola Gröniin – onnittelut voittajalle.

Jos et ehtinyt käydä meitä moikkaamassa tapahtumassa, voit vielä fiilistellä messutunnelmaa näiden kuvien avulla:

HabitarePro
HabitarePro
HabitarePro
HabitarePro
HabitarePro
HabitarePro

Jos vihreä on intohimosi, hae meille töihin nyt! Etsimme tiimiimme vihersuunnittelijaa.

Vihersisustus Luwasa Oy on vuodesta 1969 toiminut perheyritys. Suurin intohimomme on luoda iloa ja hyvää oloa asiakkaillemme luomalla upeita vihersisustuskokonaisuuksia. Erikoisalaamme on vihersisustuksen mullistanut innovaatio, vesiviljely LUWASA-menetelmällä.


Etsimme vihersuunnittelijaa tiimiimme Hyvinkäälle. Kanssamme pääset tekemään vaihtelevaa ja hauskaa työtä, jossa saa ja pitää kehittää & kehittyä. Vihreä on lähellä sydäntäsi ja työskentelet sujuvasti sekä itsenäisesti, että osana ryhmää. Toivomme, että sinulla on osaamista vähintään yhdellä, mieluiten useammalla osa-alueella seuraavista:

• Vihersisustussuunnittelu
• Sisustussuunnittelu
• Tarjouslaskenta
• Myyntiin ja tarjouksiin liittyvät toimistotyöt (mm.laskutus)
• Markkinointitehtävät
• Kuvankäsittelyosaaminen ja ajokortti on plussaa.

Luwasa-tiimimme pistää tarvittaessa tuulemaan, joten paikka ei sovellu tumput suorina seisoskelijoille. Jos taas olet aikaansaava, iloinen ja erittäin järjestelmällinen tekijä, jolla langat pysyvät käsissä tilanteessa kuin tilanteessa, olet juuri etsimämme tyyppi!

Lopullinen työnkuva koostetaan yhteistyössä hakijan kanssa.
Kyseessä on määräaikainen perhevapaan sijaisuus.

Lähetä hakemuksesi & CV osoitteeseen [email protected] viimeistään 25.9.
Lisätietoja paikasta ja yhtiöstä antaa Outi Nieminen p. 040 527 9791

Rouheaa vihertunnelmaa – Sofia Future Farm

Helsingin torikortteliin, aivan kaupungin sydämeen on avattu uusi luovan työn ja hyvän elämän kaupunkikeskus, Sofia Future Farm. Sofiassa voi työskennellä, kokoontua, osallistua tapahtumiin, käydä konserteissa, venytellä, rentoutua sekä nauttia hyvää tekevistä ruuista ja juomista. Saimme kunnian tehdä yhteistyötä Sofian vihersuunnittelussa yhdessä sisustusarkkitehtitoimisto Futudesignin Fannin kanssa.

Sofia Future Farm
Sofia Future Farm
Sofia Future Farm
Sofia Future Farm
Sofia Future Farm
Sofia Future Farm

Sofiaan haluttiin maanläheistä ja rouheaa vihertunnelmaa ja sitä lähdimme toteuttamaan yhdistelemällä erilaisia ruukkuja ja näyttäviä viherkasveja. Monipuoliset tilat mahdollistivat runsaan värimaailman ja näyttävät viherratkaisut. Kaikille avoimen atriumin katon läpi virtaavasta valosta nauttivat niin kasvit kuin ihmiset kahvikupposen tai viinilasin kera. Myös kattoon kiinnitetyt amppelit olivat toivelistalla joogasalin puolelle ja suunnittelijamme löysivätkin juuri kohteeseen sopivat vaihtoehdot – niiden katveessa on ilo selättää vaikka selkäjumeja päivän aikana järjestettävillä tunneilla. Tässä muutamia tunnelmakuvia vihertoteutuksestamme, kurkkaa lisäkuvat referensseistämme.

HabitarePro 2018 lähestyy!

Tule tapaamaan meitä syksyn hienoimpaan muotoilun, arkkitehtuurin ja tilasuunnittelun ammattilaisille ja ystävillä suunnattuun tapahtumaan Habitare Pro:n Helsingin Messkeskukseen 12.-14.9.2018. Osastomme suunnittelutyö on ollut koko kesän kovassa vauhdissa ja nyt on vielä loppusilauksen aika – sitten olemme valmiita esittelemään vihersisustuksen tuulia ja ihanuuksia kävijöille.

Mukana tulee olemaan ainakin sammalta, kaktusta, 2019 väritrendejä ja tietysti upeaa syvänvihreää kaikissa muodoissaan. Tässä sneak-peak -kuvia odotusjännityksen lieventämiseksi:

Luvassa on upeita näytteilleasettajia, mielenkiintoisia luentoja mm. sisustusarkkitehtuurin merkityksestä yritysten identiteetin luomisessa ja viestinnässä, pyrkimyksestä päästä lähemmäksi luontoa myös nykypäivän arkkitehtuurissa sekä valon merkityksestä tilasuunnittelussa ja kommunikoinnissa. Näiden lisäksi odotamme kaikkein eniten etenkin ihmisten välisiä kohtaamisia ja keskusteluja.

Habitare Pro tapahtumana tarjoaa aisteja kutkuttelevan tilakokemuksen ja järjestetään samanaikaisesti Habitaren kanssa Messukeskuksessa Helsingissä 12.–14.9.2018. Ammattilaiset pääsevät maksutta sisään rekisteröitymällä tapahtumaan kävijäksi.

Tule moikkaamaan meitä osastollemme 4c20!

Lisää tietoa tapahtumasta ja näytteilleasettajista löydät tapahtuman sivuilta.

Toivottavasti näemme syyskuussa!

Lapsiperhe ja viherkasvit – sittenkään mahdoton yhtälö?

Viherkasvit kaunistavat sisätilaa niin kotona ja toimistossakin, lisäävät viihtyisyyttä ja toimivat nykyään trendikkäinä sisustuselementteinä, mutta viherkasvien suosion kasvaessa moni on joutunut pohtimaan viherkasvien kohtaloa, kun uusi tulokas on ilmoittanut tulostaan perheeseen.

Pikkulapset ja viherkasvit – toimiva yhtälö?

Lapsiperheessä viherkasvit voivat aiheuttaa huolta, sillä pienillä lapsilla on tapana laittaa kaikenlaista suuhunsa ja maisteluinto ulottuu usein myös kiellettyihin kohteisiin. Jos kotona on jo viherkasveja, kannattaa varmistaa, onko jokin kasveista myrkyllinen. Myrkylliset kasvit kannattaakin nostaa mahdollisimman ylös lasten ulottumattomiin. Jos viherkasvi sattuu olemaan myrkyllinen ja päätyy vahingossa maisteltavaksi, ei asiasta kannata turhaan huolestua: yleensä myrkylliset viherkasvit ovat sen verran pahanmakuisia, etteivät ne päädy nielaistavaksi asti. Myrkyllisistä kasveista saa lisätietoa Myrkytystietokeskuksesta.

Vihersisustus Luwasakin toimittaa paljon kasveja kouluihin ja päiväkoteihin, eikä niistä ole juuri viestitetty lasten yrittävän syödä viherkasveja. Silti lasten kanssa kannattaa ottaa varman päälle ja jättää myrkylliset viherkasvit kauppaan tai nostaa ne lasten ulottumattomiin.

Clarion hotelli
Nosta tarvittaessa kasvit lasten ulottumattomiin.

Miten totuttaa pikkulapset viherkasveihin?

Hyviä viherkasveja lapsiperheille ja allergikoille ovat esimerkiksi muorinkukat, nukkumatit, palmuvehka ja kentiapalmu. ”Jos kotona on paljon viherkasveja, lapset yleensä tottuvat niihin ja antavat niiden olla rauhassa. Lapsi kannattaa ottaa kauppaan mukaan ostamaan kasvia ja istuttaa se ruukkuun yhdessä lapsen kanssa, jolloin lapsi saa erilaisen suhteen kasviin”, Vihersisustus Luwasan suunnittelija ja myyntipäällikkö Kati Kilpeläinen rohkaisee.

Lapsiperhe ja viherkasvit
Kentiapalmut eivät ole myrkyllisiä ja sopivat mainiosti lapsiperheeseen.

Lapsiperhe ja allergiaystävälliset viherkasvit

Lapsiperheissä on hyvä suosia helposti puhdistettavia ja helppohoitoisia viherkasveja. Muun muassa multakasvit voivat aiheuttaa lapsiperheissä ylimääräistä harmia sotkulla, sillä pienillä lapsilla on tapana laittaa kädet multaan. ”Erinomainen vaihtoehto ovat LUWASA-menetelmän viherkasvit eli mullattomat viherkasvit, joissa kasvit istutetaan lekasoraan. Käytännössä mikä tahansa viherkasvilaji soveltuu mullattomaan istutukseen. Näin lapsiperheissä vältytään turhalta sotkulta ja viherkasvien hoitokin helpottuu, sillä niitä tarvitsee kastella vain n. 4 viikon välein”, kertoo Kati Kilpeläinen.

Tutustu LUWASA-menetelmään täällä.

 

Luonnonläheistä, graafista ja yhteisöllistä – Markkinointi-instituutti / Rastor Oy:n uudet toimitilat

Markkinointi-instituutti / Rastor Oy muutti loppuvuodesta uusiin toimitiloihin Espoon Tapiolaan. Monitoimitilojen haluttiin olevan yhteisölliset ja luonnonläheiset – ja näin ollen tietysti erityisesti viherkasveja toivottiin runsaasti.

Rastor Oy

Suunnittelutiimimme työn taustana oli tämä yhteistyökumppanimme, tilojen sisustussuunnittelijan, Sisustusarkkitehdit Sistem Oy:n ja asiakkaan selvä yhteinen visio – onneksemme siihen sisältyi viherkasvien lisäksi paljon värejä, sillä niiden yhdistämisestä pidämme erityisesti. Tilaan valikoitiin lehteviä kasveja luomaan luonnonläheistä, vehreää tunnelmaa, ja niitä sijoitettiin perinteisempien lattia-istutuksien lisäksi esim. pöytien sisälle.

Rastor Oy
Markkinointi-instituutti / Rastor Oy

Graafiseksi, näyttäväksi ja runsaaksi, mutta silti ilmaviksi ja kepeiksi elementeiksi toteutettiin seinille asennetut, sisustuksen värimaailmaan erityisesti sävytetyt kasvilaatikot. Niiden asentaminen oli millintarkkaa hommaa, mutta lopputulos oli kaikkien mielestä ehdottomasti vaivan arvoista.

Rastor Oy

Monitilatoimisto haluttiin myös lohkoa äänimaailmaltaan ja tunnelmaltaan erilaisiin vyöhykkeisiin. Tätä tavoitetta tukemaan valittiin tiloihin myös tummanvihreitä ritiläaltaita köynnöksineen, jotka ajan myötä kasvavat ihanan tiheäksi ja vähän viidakkomaiseksikin kasvirunsaudeksi. Instatilimme puolella seuraamme kasvun etenemistä vähitellen, pysy mukana @vihersisustusfi

Lisää kuvia toteutetusta kohteesta löydät täältä

Allergisoivat ja myrkylliset viherkasvit – suurin osa viherkasveista on allergiaystävällisiä

Viherkasvit puhdistavat ilmaa ja rauhoittavat mieltä, mutta niiden joukossa on myös myrkyllisiä ja allergisoivia viherkasveja. Monet kasvit sopivat kuitenkin myös allergiakotiin ja kasvien hyvällä hoidolla voi ennaltaehkäistä allergiaoireita.

Mitkä viherkasvit ovat myrkyllisiä?

Erityisesti allergiaperheessä voidaan joutua miettimään tarkasti, mitä viherkasveja kotiin kannetaan. Viherkasvit puhdistavat sisäilmaa, mutta levittävät pahimmassa tapauksessa ilmaan myös tuoksuja ja kuivunutta maitiaisnestettä pölyn mukana. Suurimmalle osalle ihmisistä tästä ei koidu haittaa tai mitään oireita, mutta herkimmät saattavat saada nuha- tai iho-oireita.

Tavallisimpien viherkasvien joukosta löytyy myös yllättävä määrä myrkyllisiä ja oireita aiheuttavia viherkasveja kuten hortensia, vehkakasvit (paitsi palmuvehka), muratti, esikko ja mukulabegonia muun muassa. Kannattaa varmistaa Myrkytyskeskuksen sivuilta, mikäli kasvin myrkyllisyys arvelluttaa.

Allergisoivat viherkasvit?

Allergia perheessä kannattaa viherkasvit valita huolella. Kaikkein selkeimmin allergisoiva kasvi lienee limoviikuna, joka erittää runsaasti maitiaisnestettä, kun sitä leikataan. Neste kuivuu lehtien pinnalle ja voi levitä huoneilmaan pölyn välityksellä. Limoviikuna voi aiheuttaa myös ihoärsytystä herkkäihoisille kasvia käsiteltäessä. Kumihanskojen käyttö voi helpottaa oireita tai ehkäistä niitä kokonaan.

Allergiaystävällsiet viherkasvit
Kukkivat viherkasvit voivat allergisoida helpommin kuin ei-kukkivat

Viherkasvien aiheuttamat allergiat eivät ole kovin yleisiä, mutta herkästi reagoivat ihmiset kuuluvat riskiryhmään. Limoviikunan lisäksi allergiaoireita saattavat aiheuttaa mm. traakkipuu, muut vehkakasvit paitsi palmuvehka, Saint Paulia sekä itiöitä levittävät saniaiset. Myös kukkivat kasvit voivat aiheuttaa allergisia oireita helpommin kuin ei-kukkivat, samoin kuten vahvasti tuoksuvat kasvit. Viherkasvit ovat onneksi pääsääntöisesti tuoksuttomia, mutta joitakin yksittäistapauksia löytyy.

”Enemmän tuoksuvia kasveja on leikkokukissa, esimerkiksi liljat tuoksuvat varsin voimakkaasti. Hyasintti ei ole myöskään paras valinta lahjaksi allergiaperheeseen”, asiantuntijamme Kati Kilpeläinen toteaa.

Viherkasvit puhdistavat ilmaa

Allergiaperheeseen sopivat viherkasvit löytyvät kokeilemalla, sillä jokainen allergia on yksilöllinen ja kaikki allergisoivat kasvit eivät välttämättä aiheuta oireita. Kannattaa muistaa, että viherkasveja ei kannata vältellä allergisissakaan perheissä, sillä niillä on lukuisia hyödyllisiä vaikutuksia. Viherkasvit mm. puhdistavat sisäilmaa poistamalla hiilidioksidia ilmasta ja lisäävät kosteutta huoneilmaan.

Asiantuntijamme Kati Kilpeläinen ei suosittele allergiaperheeseen multakasveja: ”Mullassa elävät herkästi pieneliöt ja mikrobit, mutta omassa hydroviljelymenetelmässämme kasvit on vapautettu kokonaan mullasta ja viherkasvit kasvavat lekasorassa, joka ei mahdollista mikrobien kasvua samalla tavalla. Siksi suosittelemme allergiaperheitä kokeilemaan rohkeasti erilaisia viherkasvejamme, sillä ne tuskin aiheuttavat oireita”.

Tärkeimmät viherkasvien positiivisista vaikutuksista lienevät kuitenkin psyykkisiä: ne rauhoittavat mieltä, parantavat vireystilaa ja keskittymiskykyä.

Mainostoimisto Bob the Robot

SISUSTA VÄREILLÄ

Mainostoimisto Bob The Robot Helsingin Kaartinkaupungissa kaipasi vihersisustusta ja viherkasveja toimitiloissa toteutetun remontin jäljiltä. Bob the Roboteilla oli toiveena saada yrityksen oma visuaalinen ilme osaksi vihersisustusta, joten tiimimme riensi apuun.

Bob the Robot
Bob the Robot

BOB THE ROBOT BRÄNDIVÄRIT KÄYTTÖÖN

Mainostoimisto Bob the Robotin brändi-ilmeessä vuorottelevat herkulliset pastellisävyt turkoosista pinkkiin, mutta värikartasta löytyy myös tummemman puhuvia tehostevärejä, kuten tummansinistä. Asiakkaamme toiveena olikin, että tilaan toteutettavassa vihersisustuksessa tämä väriskaala otettaisiin huomioon.

Projekti alkoi vierailulla asiakkaamme toimitiloihin, jossa kartoitimme yhdessä toiveita ja näkemystä viherkasveihin, ruukkuihin ja viherkasvien sijoituspaikkoihin. Maksuttoman suunnittelukäynnin pohjalta teimme ehdotuksen tilaan visuaalisesti sopivista ja toimiston valo-olosuhteissa mahdollisimman hyvin kukoistavista viherkasveista.

Bob the Robot
Bob the Robot

Vihersisustussuunnitelmamme sisälsi myös brändivärit huomioivan ehdotuksen: viherkasvien ruukut maalattiin Bob the Robotin brändiväreillä heiltä saatujen värikoodien mukaan. Lopputulos viimeisteltiin sisustuksessa trendikkäästi messinkisin yksityiskohdin ja lopputulos on mitä raikkain!

Bob the Robot
Bob the Robot

LUWASA-menetelmä eli vesiviljelykasvualusta ja erinomaiset LUWASA-ravinteet ja kokeneet huoltajamme ovat pitäneet viherkasvit kukoistavina ja terveinä, varmistaen vihersisustuksen puhtaasti positiivisen vaikutuksen toimiston ilmapiiriin ja työntekijöiden viihtyisyyteen <3

Tutustu asiakkaaseemme täällä: http://www.bobtherobot.fi/